Pikkukorven tallin koronatiedote 8.10.2020

Koronatilanne on pahentunut myös Turun seudulla. Joudumme tekemään muutoksia toimintatapoihimme.

Toistaiseksi talli on suljettu ratsastuskoulun asiakkailta vessaa lukuun ottamatta. Jos tarvitset lainavarusteita, ole yhteydessä ennen tuntiasi. Ratsastajat tulevat odottamaan tuntiaan ratsastuskentän laidalle. Tarpeen mukaan ratsastajat ohjataan hakemaan ratsunsa tallin luota. Tunnin jälkeen ratsastajat ohjeistetaan joko antamaan ratsu seuraavalle tai taluttamaan se tallin luo.

Yleiset korona-ajan ohjeet Pikkukorven tallin asiakkaille

  • älä tule tallille tai ratsastustunnille sairaana tai jos perheessäsi on joku sairaana ja on syytä epäillä, että kyse olisi nimenomaan koronasta

  • jos sairastut, etkä ole käynyt koronatestissä, älä tule tallille ennen kuin olet ollut terve vähintään kahden vuorokauden ajan

  • jos olet sairastunut ja olet käynyt koronatestissä ja tulos on negatiivinen, voit tulla tallille, kun oireesi olet helpottaneet niin, että olet koulu-/ työkuntoinen

  • jos olet sairastunut ja olet saanut koronatestistä postiivisen tulokset, noudata viranomaisten antamia ohjeita eristyksestä ja palaa tallille vasta, kun olet ollut vähintään kaksi vuorokautta terve

  • ratsastettaessa tuntilaisten on ehdottomasti käytettävä hanskoja kuten myös kaikessa muussa hevosten ja varusteiden käsittelyssä, kuten jalustinten säätämisessä

  • tallin ulko-oven luona ja tallin wc:ssä on käsidesiä, jota tulee käyttää, jos on tarvetta käydä vessassa

  • tuntien vaihtuessa hevonen luovutetaan seuraavalle ratsastajalle siten, että edellisen tunnin ratsastaja pitää hevosta ohjista hevosen vasemmalla puolella ja seuraava ratsastaja ottaa hevosen kiinni ohjista oikealta puolelta

  • kaikkien tallilla olevien, esim. ratsastajien ja katsojien kentän laidalla tulee huolehtia riittävästä turvavälistä muihin ihmisiin

Pyydämme, että vanhemmat keskustelevat lastensa kanssa näistä ohjeista ja korostavat, että ohjeita on tärkeä noudattaa. Turvaväli on helpompi käsittää, jos kotona katsotaan yhdessä, millainen välimatka on riittävä turvaväli.

Jos sinulla on jotain kysyttävää tähän viestiin liittyen, ole rohkeasti yhteydessä.

Terveisin Oz Pikkukorven tallilta, p. 045 124 2223

10.7.2020

Ratsastusseura Pikkukorven ratsastajat ry, Pikora, on hyväksytty Suomen Ratsastajainliiton jäseneksi. Lisätietoja seurasta ja siihen liittymisestä löytyy etusivulta.

Saimme viime viikolla joukkoomme mahtavan vahvistuksen, uudet tuntiponit Ellin ja Karkin. Ellin ja Karkin esittelyt tulevat tuntihevossivulle lähipäivinä.

Jouduimme perumaan heinäkuun harjoituskilpailut tallilla ilmenneen sairaustapauksen vuoksi. Kuumeessa ollut hevonen on jo kuumeeton. Jos muita sairaustapauksia ei ilmene, voimme pitää elokuun alkuun suunnitellut harjoituskisat normaalisti. Kisakutsu julkaistaan, kun eläinlääkärin arvioima riittävä aika on kulunut.

Pidämme elokuussa vielä yhden ponileirin. Myös syyslomalla pidämme päiväleirin. Leireistä löytyy lisätietoa kohdasta Palvelut, Leirit. Myös syyslomalla pidämme päiväleirin.

Tallimme syyskausi alkaa elokuun puolessa välissä. Ponikerhot alkavat la 15.8., syyskauden ratsastustunnit ma 17.8. ja syksyn alkeiskurssit 22.8.2020.

15.5.2020

Tilannepäivitys kesäleireistä ja tietoa kesä-heinäkuun tunneista

Kesäleirit on mahdollista pitää, kun tehdään tiettyjä erityisjärjestelyjä. Käytännössä tämä meillä tulee toteutumaan siten, että järjestämme suunnitellut kesäkuun päiväleirit 1 ja 2 ja elokuussa suunnitellun päiväleirin 4. Erityisryhmille suunnattua päiväleiriä emme tänä kesänä pidä. Lisäksi pidämme kolmen päivän estekurssin juhannuksen jälkeisellä viikolla ma 22.6. - ke 24.6.2020. Estekurssi on nyt uudessa kesäohjelmassa leiri numero 3.

Koska edelleen on pidettävä välimatkaa muihin ihmisiin, emme pysty tänä kesänä ottamaan leireille sellaisia osallistujia, jotka tarvitsevat avustajaa ratsastuksessa tai muussa toiminnassa. Leirit joudutaan siis tänä kesänä rajaamaan niille, jotka pystyvät ratsastamaan ja huolehtimaan itsestään leirin aikana ilman fyysistä apua. Ratsua ei tarvitse osata itse laittaa kuntoon ratsastusta varten. Leirien ohjelma tulee myös poikkeamaan tavanomaisesta. Esim. kärryajelu ei tänä kesänä onnistu liian läheisen kontaktin takia.

Kaikilla leireillä kaikki toiminta tapahtuu ulkona. On siis erittäin tärkeää huolehtia säänmukaisesta varustuksesta. Lisäksi päädyimme siihen, että ruokailut järjestetään niin, että leiriläisillä on omat eväät. Leirikirjeessä on lisätietoa järjestelyistä. Koska ruokailut toteutetaan omin eväin, leirien 1, 2 ja 4 hinta on aiemmin ilmoitetusta 220 eurosta poiketen 200 euroa. Estekurssin hinta on 200 euroa.

Koska aikataulu on nyt tiukka ja leirit ovat hyvin pian, pyydämme ilmoittautumisia leireille 24.5.2020 mennessä. Leirit 1, 2 ja 4 järjestetään, jos osallistujia on vähintään 10. Leiri 3 toteutuu, jos osallistujia on vähintään 5.

Kesän 2020 päiväleirit
Leiri 1, viikko 24
Lasten päiväleiri ma 8.6. - to 11.6.2020 klo 10 – 15
Enintään 12 osallistujaa
Hinta 200 e
Leiri 2, viikko 25
Lasten päiväleiri ma 15.6. - to 18.6.2020 klo 10 – 15
Hinta 200 e
Enintään 12 osallistujaa
Leiri 3, viikko 26
Estekurssi ma 22.6. - ke 24.6.2020 klo 10 – 15
Hinta 200 e
Enintään 6 osallistujaa
Leiri 4, viikko 32
Lasten päiväleiri ma 3.8. - to 6.8.2020 klo 10 – 15
Hinta 200 e

Ratsastustunnit jatkuvat kesä- ja heinäkuun ajan normaalisti. Lisäämme tuntipäiväksi myös keskiviikon, jos lisätuntipäivälle on tarvetta.

Ponikerhot ovat edelleen tauolla toistaiseksi. Ponikerholaisille ilmoitamme henkilökohtaisesti tarkemmin suunnitelmista.

Ilmoittautumiset leireille ja tuntikyselyt sähköpostitse orli.zewi@gmail.com (p. 045 124 2223)

Pikkukorven tallin tiedote koronavirukseen liittyen 17.3.2020

Suomen hallitus on tehnyt linjauksia siitä, miten tulee toimia nyt vallitsevissa poikkeusoloissa. Lisäksi Suomen Ratsastajainliitto on antanut suosituksia talleille.

Lainaus Suomen Ratsastajainliiton ohjeesta (www.ratsastus.fi):

”Talleilla kävijöiden määrä tulisi rajoittaa minimiin niin, että paikalla ei ole ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain hevosten omistajat sekä vakituiset hoitajat ja ratsastajat. Määrää suositellaan säännösteltäväksi niin, että paikalla ei ole samanaikaisesti yli kymmentä henkeä.”

Toistaiseksi tallille voivat tulla ainoastaan hevosten omistajat tai omistajiin rinnastettavat henkilöt, tallin henkilökunta ja omille ratsastustunneilleen tulevat asiakkaat välttämättömine saattajineen. Tarkemmat ohjeet ratsastustuntilaisille ovat tässä tiedotteessa. Hevosenomistajat saavat erikseen oman tiedotteen.

Ponikerhot on peruttu ainakin 13.4.2020 asti. Ponikerhojen jatkosta ilmoitetaan, kun saadaan lisäohjeita ylemmiltä tahoilta. Ponikerhoja on mahdollista jatkaa myös kesällä suunnitellusta kestosta poiketen.

Ratsastustunnit jatkuvat toistaiseksi.

”Ponitunnit” ovat toistaiseksi kuten muutkin ratsastustunnit. Ponitunneilla ei hoideta poneja, ainoastaan ratsastetaan. Kärryillä ei voida toistaiseksi ajaa, jotta lähikontakteilta vältytään. ”Ponituntien” suhteen toimitaan kuten muidenkin ratsastustuntien kohdalla.

Ratsastustuntilaiset eivät toistaiseksi tule talliin eivätkä siten osallistu hevosten hoitoon tai varusteiden laittoon. Asiakkaat tulevat tunnilleen suoraan ratsastuskentän laidalle ennen ratsastustuntiaan ja poistuvat kentältä ratsastustunnin jälkeen menemättä talliin. Pyritään siihen, että asiakkaat tulevat kentän laidalle vasta juuri ennen oman tunnin alkua. Siihen asti suositellaan odottamista parkkipaikalla autossa. Kaikki pitävät käsineet kädessään koko ratsastustunnin ajan. Ratsastajat pitävät vähintään metrin välimatkan (mieluummin enemmän) muihin ratsastajiin myös maassa ollessaan.

Ratsastajien vaihto tuntien välillä tapahtuu siten, että edellinen ratsastaja siirtyy pitämään hevosta hevosen vasemmalle puolelle mahdollisimman kauas hevosesta ja seuraava ratsastaja tulee hevosen oikealle puolelle ja ottaa ohjista kiinni mahdollisimman kaukana hevosesta. Edellinen ratsastaja poistuu välittömästi, kun seuraava ratsastaja on ottanut hevosen kiinni.

Osa tuntilaisista tarvitsee avustajaa tunnilla. Tällä hetkellä avustajina ei tunneilla voidä käyttää muita kuin ratsastajan oman lähipiirin henkilöitä. Jos ratsastajan omassa lähipiirissä (muutenkin ratsastajan kanssa läheisessä kontaktissa oleva henkilö kuten sisarus tai vanhempi) ei ole henkilöä, joka voisi avustaa ratsastajaa tunnilla, ole yhteydessä.

Jos joku haluaa jäädä oman huollettavan ratsastustunnin ajaksi kentän laidalle, tulee myös säilyttää riittävä välimatka muihin, kuten omaa tuntiaan varten kentän laidalle tuleviin. On myös pidettävä välimatkaa kentän aitaan. Suositus on, että kentän laidalla ei olisi väkeä vaan saattajat odottaisivat autossa tai kävisivät esim. kävelyllä odottaessaan.

Jos on tarvetta käydä vessassa, kädet desinfioidaan talliin mennessä tallin ovella olevalla käsidesillä. WC-käynnin jälkeen kädet pestään huolellisesti saippualla ja kuivataan paperilla. Tällä hetkellä WC:ssä ei ole pyyhkeitä vaan ainoastaan käsipaperia.

Jos olet ollut ulkomailla, älä tule tallille ennen kuin kaksi viikkoa (14 vrk) on kulunut matkasta. Jos sinulla tai jollain lähipiiristäsi on minkäänlaisia flunssan tapaisiakaan oireita, älä tule tallille. Jos haluat jättää ratsastustuntisi tauolle koronaviruksen takia, ilmoita asiasta. Joustamme peruustusehdoissa 16.3.2020 alkaen. Tuntien myöhäisiä perumisia ei toistaiseksi laskuteta. Toivomme kuitenkin ilmoituksia poissaoloista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Jos tarvitset ratsastustunnille lainakypärää, ole yhteydessä etukäteen.

Ensiapukurssit siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Jos haluat lisätietoja tähän tiedotteeseen liittyen, ole yhteydessä.

Terveisin Oz Pikkukorven tallilta, p. 045 124 2223

Pikkukorven tallin tiedote koronavirukseen liittyen 13.3.2020

Koronavirustilanne aiheuttaa tarpeen tehdä muutoksia myös tallimme toiminnassa.

Ponikerhot on peruttu ainakin maaliskuun loppuun asti. Ponikerhojen jatkosta ilmoitetaan kuun lopulla. Ponikerhoja on mahdollista jatkaa myös kesällä suunnitellusta kestosta poiketen.

Ratsastustunnit jatkuvat toistaiseksi.

”Ponitunnit” ovat toistaiseksi kuten muutkin ratsastustunnit. Ponitunneilla ei hoideta poneja, ainoastaan ratsastetaan tai ajetaan kärryillä.

Ratsastustuntilaiset eivät toistaiseksi osallistu hevosten hoitoon tai varusteiden laittoon. Asiakkaat tulevat tunnilleen suoraan ratsastuskentän laidalle odottamaan ennen ratsastustuntiaan ja poistuvat kentältä ratsastustunnin jälkeen menemättä talliin. Kaikki pitävät käsineet kädessään koko ratsastustunnin ajan. Ratsastajat pitävät vähintään metrin välimatkan muihin ratsastajiin myös maassa ollessaan. Jos on tarvetta käydä vessassa, kädet desinfioidaan talliin mennessä tallin ovella olevalla käsidesillä. WC-käynnin jälkeen kädet pestään huolellisesti saippualla ja kuivataan paperilla. Tällä hetkellä WC:ssä ei ole pyyhkeitä vaan ainoastaan käsipaperia.

Jos olet ollut ulkomailla, älä tule tallille ennen kuin kaksi viikkoa (14 vrk) on kulunut matkasta. Jos sinulla tai jollain lähipiiristäsi on minkäänlaisia flunssan tapaisiakaan oireita, älä tule tallille. Jos haluat jättää ratsastustuntisi tauolle koronaviruksen takia, ilmoita asiasta. Joustamme peruustusehdoissa 16.3.2020 alkaen.

Jos tarvitset ratsastustunnille lainakypärää, ole yhteydessä etukäteen.

Jos haluat lisätietoja tähän tiedotteeseen liittyen, ole yhteydessä.

Terveisin Oz Pikkukorven tallilta, p. 045 124 2223

19.2.2020

Uudet kotisivut on julkaistu.