Leirimökin maalausta Leirimökin maalausta

25.6.2022

Olemme saaneet pienen maastoreitin käyttöön. Reitti kulkee tilan pelloilla. Sekä ratsut että ratsastajat ovat antaneet positiivista palautetta maastolenkistä. On hyvä, että reitillä ei ole muuta liikennettä. Maastoreitti tulee vielä kehittymään, kunhan saadaan mm. ojia perattua. Osaan maastoreitistä on tarkoitus laittaa hiekka, jolloin reippaampikin meno on mahdollista. Maastoesteitäkin on suunniteltu.

Leirimökkiprojekti on myös edennyt ripeästi. Ensi viikolla sähkömies tulee asentamaan mökkiin sähköt, ja parin viikon päästä on palotarkastus. Palotarkastuksen jälkeen mökki on valmis majoittamaan leiriläisiä. Mökissä tulee olemaan majoitustilat kahdeksalle.

Tunnit ovat tällä hetkellä parin viikon viikon kesätauolla. Tunnit jatkuvat taas 11.7., joskin tavallista vähäisemmässä määrin. Syyskausi alkaa 1.8., ja siihen tulee ilmoittautua kesäkuun loppuun mennessä, jotta varmistaa paikkansa syyskauden tunneilla. Myöhemminkin voi paikkoja kysellä, mutta kokoamme ryhmät kesäkuun loppuun mennessä saamiemme ilmoittautumisten ja aikatoiveiden pohjalta.

6.4.2022

Tämä vuosi alkoi epäonnisesti. Tammikuun alkupuolella sattui peräkkäisinä päivinä kaksi ikävää onnettomuutta. Ensin Martan jalka meni poikki tarhassa. Seuraavana päivänä Hassen jalka murtui. Kumpikin poni jouduttiin lopettamaan.

Kelit ovat olleet haastavat tänä talvena. Keväkausi ei ole päässyt käynnistymään normaalisti. Onneksi pian ollaan niin pitkällä keväässä, että lumet varmasti sulavat ja pakkaset jäävät tauolle.

Nikke on edelleen kuntoutuksessa hankosidevamman takia. Elvis on toipunut samanlaisesta vammasta ja on jo palannut tunneille. Tällä hetkellä Elli sairauslomailee, mutta Elli voi jo hyvin ja on odotettavissa, että Ellikin on pian taas tunneilla.

Tämän vuoden kesällä pidetään taas päiväleirejä normaalisti. Meillä on myös projektina majoitustilojen tekeminen. Jos majoitustilat valmistuvat kevään aikana, pidämme lyhyellä varoitusajalla myös leirin tai leirejä, joilla on mahdollista yöpyä.

7.3.2021

Talvi on kulunut erikoisissa merkeissä. Korona on määritellyt pitkälti toimintaamme. Eletään toivossa, että pian on mahdollista palata normaaliin elämään. Talven aikana tallillamme on tapahtunut paljon hevosmuutoksia. Useita tuntihevosia on lähtenyt, mutta myös uusia on tullut tilalle. Surullinen uutinen on, että suosittu ja luotettu tuntihevosemme Rico jouduttiin päästämään vihreämmille laitumille pitkäaikaisen sairauden takia. Ricon paikkaa on vaikea täyttää, mutta otamme avoimin mielin vastaan uudet tuntiratsumme.

Koronatilanteen takia emme toistaiseksi sovi ajankohtia sen enempää EA-kursseille, ponikerhojen jatkumiselle, kisoille kuin leireillekään. Ratsastustustunnit voivat kuitenkin jatkua ainakin toistaiseksi, kunhan koronaturvallisuudesta ja siihen ohjeistamisesta pystytään (todistettavasti) huolehtimaan.

8.10.2020

Koronatilanteen pahenemisen myötä tallin toimintaa joudutaan muuttamaan, mutta toivotaan, että ratsastustunnit voivat jatkua normaalisti.

Tara ei valitettavasti kestänyt käyttöä. Jalka kipeytyi uudelleen. Tara ei siis palaa tunneille.

Robin on toipumassa polvileikkauksesta. Arvioitu toipumisaika on noin puoli vuotta.

Ricon sytostaattihoidot ovat loppusuoralla. Näyttää siltä, että on toivoa saada sarkoidi aisoihin. Ricon uskotaan olevan takaisin tunneilla marraskuun alkuun mennessä.

Karkki

25.8.2020

Kesän aikana hevoset tallillamme ovat jonkin verran vaihtuneet. Olemme myös saaneet joukkoomme aivan ihania uusia tuntiponeja. Kesäkuussa meille muuttivat Elli ja Karkki, kokeneet tuntiponit Pellonpään tallilta.

Saimme kesällä myös riesaksemme viruksen, josta onneksi päästiin eroon muutamassa viikossa. Muitakin murheita kesän aikana on ollut. Robin sai jalkaansa murtuman, joten Robin on toistaiseksi sairauslomalla. Onneksi on hyviäkin uutisia terveysrintamalla. Tara on toipunut jalkavammasta ja on nyt palaamassa vähitellen tunneille.

29.3.2020

Armani haluaa kantaa kortensa kekoon ja siivoaa tarhaansa ahkerasti.

2.3.2020

Uusi tarha on hyvää vauhtia kehittymässä kisaponijaoston jatkeeksi.

1.3.2020

Kitty, Calle ja Elmeri pääsivät Vahdon keskustaan Talviriehaan liikuttamaan lapsia räntäsateessa.

27.2.2020

Klinikkareissulla Hippomedissa.

25.2.2020

Varsin sopuisa yksilö tämä Nikke-poni. Kengitys, kuten tähän mennessä kaikki muukin, osoittautui Nikken kanssa helpoksi toimenpiteeksi.

24.2.2020

Havannan meno oli tänään melko ilmavaa muutaman päivän irtokenkävapaan jälkeen.

23.2.2020

Viime yönä oli melko hurja myrsky. Onneksi isompia vahinkoja ei aiheutunut. Kuvassa Jesse aamulla myrskyn jälkeen.

20.2.2020

Hiihtoloman päiväleirin viimeisenä päivänä saimme nauttia kauniista keväisestä säästä. Kuvassa reipas leiriläinen suorittamassa leirikisarataa.

19.2.2020

Lopultakin uudet kotisivut näkivät päivänvalon. Vielä on fiksattavaa, mutta hiljaa hyvä tulee. Kotisivuja koskevia kehitysideoita otetaan mieluusti vastaan.

Tänä "talvena" on ollut poikkeukselliset kelit. Olemme pystyneet tekemään kesän hommia pitkin talvea. Paljon pohjia on saatu kunnostettua ja aitojen pystytyskin on onnistunut koko talven.

Meille on alkuvuonna tullut kaksi uutta kivaa tuntiheppaa, ensin Rico ja sitten Nikke. Molemmat ovat osoittautuneet kilteiksi ja luotettaviksi ratsuiksi.

Meillä on tällä viikolla hiihtoloman päiväleiri. Leiri on sujunut mukavasti ja kesäleirejä jo odotellaan.