Pikkukorven tallin säännöt, päivitetty 15.11.2022

1. Talli

- Tallin aukioloajat ovat klo 9 – 21. Jos sinulla on tarvetta olla tallilla muina aikoina, sovithan asiasta.
- Tallissa käyttäydytään rauhallisesti.
- Varustehuoneen ja kerhohuoneen ovet pidetään lukittuina, kun tallilla ei ole ketään. Huolehdithan ovien lukitsemisesta jos lähdet tallilta niin, ettei tallille jää ketään.

- Varustehuoneen ja kerhohuoneen ovat pidetään suljettuina. Ovet avataan vain ovesta kulkemisen ajaksi.
- Kissoja ei saa päästää varustehuoneeseen.

2. Tallialue

- Tupakointi on kielletty koko tallialueella
- Alkoholin ja muiden päihteiden käyttö on kielletty koko tallialueella eikä tallialueella tule esiintyä päihteiden vaikutuksen alaisena.
- Autot pysäköidään parkkipaikoille
- Lapset ovat tallialueella huoltajiensa valvonnassa ja vastuulla, kun eivät osallistu tallin järjestämään ohjattuun toimintaan.
- Jokainen vastaa tallialueella omasta koirastaan ja sekä sille mahdollisesti aiheutuvista että sen aiheuttamista vahingoista. Koirat pidetään tallialueella pääsääntöisesti kytkettyinä. Jos koiraa pitää vapaana, tulee huolehtia, ettei se aiheuta vaaratilanteita.
- Lanka-aidat on sähköistetty. Älä koske niihin.
- Laidunkauden ulkopuolella pelloille ei viedä hevosia ilman erillistä lupaa.

3. Turvallisuus ja siisteys

- Jokainen tallilla käyvä käyttää kypärää (VG1-standardi) aina toimiessaan hevosten parissa.
- Alaikäiset käyttävät turvaliiviä aina toimiessaan hevosten ja ponien parissa, myös ollessaan hevosten välittömässä läheisyydessä.
- Kun kentällä toimitaan hevosten kanssa, portit on ehdottomasti pidettävä suljettuina.
- Pidä maastossa aina kännykkä mukanasi ja huolehdi, että sen akussa on virtaa.
- Kerro maastoon mennessäsi jollekulle, mihin suuntaan lähdet. Vältä yksin maastoilua.


- Pidä karsinan edusta siistinä.
- Korjaa jälkesi käytävältä, pesupaikalta ja harjauspuomilta. Kakat, turve ja hiekka viedään lantalaan, karvat ja kavionkappaleet kengityksen jälkeen kuuluvat roskikseen, metallit laitetaan metalliroskikseen.
- Nosta käytävillä narut ylös ja laske satulatelineet alas käytön jälkeen.
- Harjapakit, loimet ja muut lattialle väliaikaisesti sijoitetut tavarat pidetään lähellä seinää, jotta käytävillä on vapaa kulku. Tavaroita ei tule säilyttää lattioilla.
- Säilytä karsinan ovessa vain ajankohtaisia loimia. Muut loimet kuuluvat hyllyille.

- Märät loimet kuivataan ulkona, jos on mahdollista. Jos ulkona ei ole mahdollista kuivata, loimet ripustetaan kuivaushuoneeseen. Tallin henkilökunta huolehtii kuivaushuoneen laitteiden käytöstä, muut eivät käynnistä lämpöpuhallinta tai ilmankuivainta.

- Jokainen kerää omat loimensa ja muut kuivumassa olevat tavaransa kuivaushuoneesta heti, kun ne ovat kuivia. Kuivaushuoneessa ei säilytetä tavaraa.

- Pyykit voi viedä pestäviksi vessan pyykkikoriin. Pyykkejä voi pestä myös itse, mutta pese vain täysiä koneellisia. Jos käytät pesukonetta, sulje loimien soljet huolellisesti, jotta pesukoneen lämpövastukset eivät rikkoudu. Jos olet käyttämässä konetta ensimmäistä kertaa, kysy neuvoa. Hajonnut vastus maksaa n. 100 euroa ja huolimattomasta käytöstä aiheutunut hajoaminen tulee käyttäjän korvattavaksi.
- Pyykit kuivataan ensisijaisesti ulkona. Jos ulkona kuivaaminen ei ole mahdollista, suurimmat vedet valutetaan loimista ulkona ennen pyykkien tuomista kuivaushuoneeseen. Kuivat pyykit tulee poimia kuivaushuoneesta tai ulkoa. Jos ei ole ehtinyt poimia pyykkejään kuivumasta, ne löytyvät pesupaikan oven päältä

- Tallialue pidetään siistinä. Jokainen siivoaa omat jälkensä. Myös kerhohuone on pidettävä siistinä. Jokainen huolehtii omista roskistaan. Purukumit kuuluvat roska-astiaan.
- Jos käytät astioita kerhiksessä, tiskaa ne käytön jälkeen. Jos keität kahvia, heitä käytetty suodatinpussi pois ja huuhtele pannu.
- Käytävillä, pihalla ja muualla tallialueella ajelehtivat tavarat laitetaan löytötavaralaatikkoon, joka sijaitsee tallin kerhohuoneessa. Löytötavarat kannattaa katsoa säännöllisesti läpi.

- Rehuhuoneessa rehut säilytetään astioissa, jotta hiiret ja rotat eivät innostuisi menemään hevosten ruokiin.


- Ratsastuskentän ympäristössä ei riehuta eikä mekasteta. Lapset ohjataan kentän ympäristöstä leikkipihalle kentän ollessa hevosten käytössä. Kaikilla tallilaisilla on lupa (ja velvollisuus) ohjeistaa myös muita kuin omia lapsiaan toimimaan turvallisesti ja sovittujen sääntöjen mukaisesti.
- Esteet tulee korjata pois kentältä käytön jälkeen. Tarpeen mukaan voi sopia esteiden jättämisestä kentälle tietyksi ajaksi.
- Jos jokin este vaurioituu käytössä, siitä tulee välittömästi kertoa tallin henkilökunnalle.
- Jos hevonen kakkaa piha-alueelle tai koivukujalle, kakat tulee korjata lantalaan. Kakkoja ei potkita koivukujalla tien sivuun.

- Älä koske hevosiin ilman lupaa. Joku hevonen saattaa purra tai potkaista. Minkään hevosen tai ponin karsinaan tai aitaukseen ei saa mennä perusteettomasti. Makupalojen antaminen ilman erillistä lupaa on kielletty. (Nämä määräykset eivät luonnollisestikaan koske tallilaisia suhteessa omin hevosiinsa.)
- Jos haet hevosen sisälle ja huomaat, että joku hevonen jää ulos yksinään ilman kavereita, ilmoita asiasta tallin henkilökunnalle, jotta vältetään hevosen mahdollinen hermostuminen, karkaaminen ja loukkaantuminen.


4. Muut säännöt ja ohjeet

- Tallilla on kaksi ratsastuskenttää, joista isompi on yleensä jaettu kahteen osaan. Ratsastustuntien ja muun kentällä tapahtuvan ohjatun toiminnan aikana muut kuin toimintaan osallistuvat käyttävät toista kenttä tai kentän osaa. Ratsastustuntien aikana tulee huolehtia, ettei häiritse meneillään olevaa tuntia.
- Maastoilu on sallittua vain paikoissa, joihin on saatu lupa. Kysymällä saat tietoosi luvalliset ratsastusalueet.
- Kerro kaikista havaitsemistasi puutteista, kuten hajonneista lampuista tai katkenneista aitatolpista, pikaisesti tallin henkilökunnalle. Jos asia ei ole kiireellinen, korjaustarpeet voi myös kirjoittaa ilmoitustaululle.